1. Αίτηση χορήγησης αδείας.

Σε έντυπο της Υπηρεσίας, με πλήρη στοιχεία – στοιχεία ταυτότητας ενδιαφερομένου, έδρα και επωνυμία της επιχείρησης, Α.Φ.Μ., αρμόδια Δ.Ο.Υ. της επιχείρησης και δραστηριότητες που θα παρέχει.

2. Βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας ή μεταβολής εργασιών από Δ.Ο.Υ. (πρωτότυπη ή φωτοαντίγραφο από Δ.Ο.Υ., στην οποία να εμφαίνονται η επωνυμία, η έδρα και οι δραστηριότητες, όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 1§1 του Ν. 2518/1997, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Ν. 3707/2008. Για τις εταιρείες που συστήθηκαν σε Υπηρεσία Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.), αντί της βεβαίωσης του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να υποβληθεί η βεβαίωση της Υπηρεσίας αυτής, ενώ για τις υπόλοιπες εταιρείες θα μπορούν να υποβληθούν βεβαιώσεις από την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ.

Επί της ανωτέρω βεβαίωσης πρέπει να περιέχεται στην επωνυμία της επιχείρησης και η φράση «Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας».

3. Αποδεικτικό καταβολής του αναλογούντος σχετικού τέλους .

(Ο.Ε. 293 € κωδικός e-παράβολο 1839  & Ε.Ε: 293 € κωδικός e-παράβολο 7812 και Α.Ε., Ε.Π.Ε. & Ι.Κ.Ε: 587€ κωδικός e-παράβολο 1841)

4. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η νόμιμη χρήση του ακινήτου της έδρας της επιχείρησης.

Π.χ. συμβόλαιο αγοράς ή ενοικίασης ή απόδειξη υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

(Σε περίπτωση χαριστικής παραχώρησης, εκτός του τίτλου ιδιοκτησίας απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση του παραχωρούντος (θεωρημένη) στην οποία όμως θα προσδιορίζεται χρονικά η διάρκεια της παραχώρησης – Αν η δωρεάν παραχώρηση γίνεται χωρίς χρονικό προσδιορισμό και με βούληση οριστικής αποξένωσης απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη (άρθρα 810, 496 και 498 του Αστικού Κώδικα).

5. Φωτοαντίγραφο εγγράφου με το οποίο να αποδεικνύονται τα στοιχεία ταυτότητας των μελών του Δ.Σ. ή των εκπροσώπων ή των μετόχων της εταιρείας .

Έλληνες πολίτες: Δελτίο αστυνομικής ταυτότητος ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή διαβατήριο ή άδεια ικανότητας οδηγήσεως ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων .

Πολίτες κράτους – μέλους της Ε.Ε.: Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.

Ομογενείς: Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς η σχετική βεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία.

Στοιχεία ταυτότητος που έχουν μεταβληθεί δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη).

6. Υπεύθυνη δήλωση του άρθ. 8 του Ν. 1599/1986 (θεωρημένη) (δείτε εδώ υπόδειγμα) με την οποία δηλώνεται από τα μέλη του Δ.Σ. ή τους εκπροσώπους ή τους μετόχους της εταιρείας, ότι:

i. δεν στερούμαι των προϋποθέσεων που αναφέρονται στα εδάφια στ΄, η΄ και θ΄ του άρθρου 2§1 του Ν.2518/1997, όπως ισχύει κάθε φορά.

ii. δεν κρατούμαι προσωρινά ή δεν έχω παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή για αδίκημα της περίπτωσης γ΄ του άρθρου 2§1 του Ν. 2518/1997, όπως ισχύει κάθε φορά ή δεν έχω καταδικασθεί έστω και με οριστική απόφαση για κακούργημα ή για αδίκημα της περίπτωσης γ΄ της παρ. 1 του προαναφερομένου άρθρου.

iii. δεν έχω καταδικαστεί αμετάκλητα σε στερητική της ελευθερίας ποινή ανώτερη των έξι (6) μηνών για έγκλημα του άρθρου 8 του ν. 2518/1997 και για κάθε έγκλημα που τελέσθηκε με δόλο.

7. Πιστοποιητικό ψυχιάτρου σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3418/2005, από το οποίο να προκύπτει ότι το μέλος του Δ.Σ. ή ο εκπρόσωπος ή ο μέτοχος της εταιρείας, δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Εφόσον το υποβληθέν ιατρικό πιστοποιητικό εκδίδει ιδιώτης ιατρός, πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός αδείας λειτουργίας νομίμου ιατρείου που διατηρεί και η σφραγίδα του να περιλαμβάνει τον Α.Φ.Μ. και την αρμόδια Δ.Ο.Υ., ενώ σε περίπτωση μη αναγραφής του αριθμού αυτού, θα πρέπει να προσκομίζεται άδεια ή βεβαίωση λειτουργίας από τον κατά τόπο αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο. Αν το πιστοποιητικό εκδίδει ιατρός που υπηρετεί σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ., πρέπει αυτό να φέρει θεώρηση του οικείου νομικού προσώπου. Η ημερομηνία έκδοσης του ως άνω πιστοποιητικού, πρέπει να μην απέχει πέραν του τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής του.
8. Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει στολή: Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 (θεωρημένη) (δείτε εδώ υπόδειγμα).

Σε περίπτωση που η επιχείρηση προτίθεται να χρησιμοποιήσει στολή : Βεβαίωση της επιτροπής του Α.Ν.1342/1938, από την οποία να προκύπτει ότι εγκρίθηκε ο τύπος της στολής.

9. Το καταστατικό της εταιρείας ή φωτοαντίγραφο αυτού, καθώς και το Φ.Ε.Κ. δημοσίευσής του, προκειμένου για Α.Ε. και Ε.Π.Ε. ή η πράξη έγκρισής του από το αρμόδιο Πρωτοδικείο ή βεβαίωση ή ανακοίνωση καταχώρησης ή εγγραφή στο Γ.Ε.ΜΗ., προκειμένου για Ο.Ε. ή Ε.Ε. ή Ι.Κ.Ε.

Στο καταστατικό της εταιρείας πρέπει να περιέχεται στην επωνυμία της επιχείρησης και η φράση «Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας».

10. Προκειμένου για Ανώνυμες Εταιρείες υποβάλλεται βεβαίωση της αρμόδιας οικείας Γ.Ε.ΜΗ., από την οποία να προκύπτει η ονομαστικοποίηση του συνόλου των μετόχων τους, καθώς και ποιοι από τους μετόχους κατέχουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του δέκα πέντε τοις εκατό (15%) του Μετοχικού τους Κεφαλαίου.

Ειδικά για τις ανώνυμες εταιρείες που έχουν τις μετοχές τους εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά προέρχονται από την αρμόδια για την τήρηση του μητρώου αυτών Διεύθυνση ΑΕ και Πίστεως της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Προκειμένου για Ανώνυμες εταιρείες τα ανωτέρω αναφερόμενα 5,6,7 δικαιολογητικά πρέπει να προσκομιστούν από κάθε μέλος Δ.Σ. και εκπρόσωπο αυτής, καθώς και όσων εκ των μετόχων κατέχουν ή αποκτούν μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον δεκαπέντε (15%) του μετοχικού κεφαλαίου.

Προκειμένου για Ι .Κ.Ε., Ε.Π.Ε., Ε.Ε., Ο.Ε. τα ανωτέρω αναφερόμενα 5,6,7 δικαιολογητικά πρέπει να προσκομιστούν από κάθε μέλος – εταίρο, ή μέλος Δ.Σ. και εκπρόσωπο ή διαχειριστή της εταιρείας καθώς και από κάθε μέλος Δ.Σ. και εκπρόσωπο οποιασδήποτε μορφής εταιρείας που συμμετέχει σε ποσοστό τουλάχιστον δεκαπέντε (15%) του κεφαλαίου των εν λόγω εταιρειών.